Пацієнтам з перегином ЖП призначають:
- спазмолітичні засоби – для усунення больових відчуттів;
- медикаменти, що змінюють хімічний склад та в'язкість жовчі – для руйнування сольових каменів та нормалізації відтоку біологічної рідини;
- антибактеріальні та протизапальні препарати;
- полівітаміни.
Отже, при холецистит (запалення жовчного міхура) дієта накладає обмеження на такі продукти, як:
- жири та рафіновані вуглеводи,
- жирні сорти м'яса, риби,
- копченості,
- маринади,
- гостре,
- бобові,
- гриби, шпинат, цибуля, часник, редиска,
- кондитерські вироби,
Продукти, що покращують роботу жовчного міхура
- Цілісні злаки …
- Фрукти та овочі …
- Продукти з високим вмістом вітаміну С…
- Оливкова олія …
- Нежирне м'ясо, птиця та риба.
- Нежирні молочні продукти.
- Яйця …
- Горіхи