Що не можна робити при хворій печінці?

Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад оливкова олія.

Дуже добре допомагають відновити функції печінки, але перевагу потрібно віддавати сиру, йогурту, кисляку, кефіру та іншим кисломолочним продуктам з низьким вмістом жиру. Нульової жирності теж слід уникати. Овочі. У раціоні обов'язково повинні бути свіжі або варені, тушковані, запечені овочі.

11. Напої – чай ​​неміцний, чай з молоком, соки овочеві та фруктові, відвар шипшини, компоти, киселі, соки сирих овочів, фруктів та ягід, крім кислих сортів. Забороняється алкоголь, міцна кава та какао.