Що означає знак 👉 👌?

Жест окей (символ Unicode U + 1F44C «👌») виконується шляхом з'єднання великого та вказівного пальців та утримування інших пальців прямими чи розслабленими далеко від долоні. Часто використовується підводниками і означає "Я в порядку" або "Ти в порядку?".

У твіттері та тиктоці стали використовувати набір емодзи зі зведеними пальцями 👉👈, який означає сором'язливість. З його допомогою показують сором'язливість чи нерішучість, коли ставлять ризиковане запитання чи хочуть поділитися чимось особистим. Для посилення ефекту до набору додають емоди, що збентежується 🥺.

Shaka) – вітальний жест у вигляді відстовбурчених великого пальця та мізинця та притиснутих до долоні вказівного, середнього та безіменного пальців.. Кисть, при цьому, звернена пальцями вгору та тильною стороною до об'єкта вітання. Поширене вітання на Гаваях, а також серед серферів, парашутистів та ін.

Жест вказівним пальцем та мізинцем вважається магічним знаком, що захищає від зла. Використовувався забобонними людьми як у Європі, так і в Азії, для захисту від пристріту та відьом, як аналог плювка через плече.