Експерти зазначають, що печінка особливо любить вівсяну та гречану каші. Загалом рятівними будуть каші із цільного нешліфованого зерна та мюслі. Крім того, "енергетиком" для клітин печінки стане мед. А якщо з'їсти зранку кашу з медом та насінням льону, весь організм буде вам вдячний.
Сніданок: вівсяна каша на молоці з горіхами та сухофруктами; кава з молоком. …
- Сніданок: мюслі з кефіром чи молоком; кава.
- Перекус: салат із сезонних овочів зі сметаною або олією.
- Обід: суп із фрикадельками; чай.
- Полудень: сир зі сметаною.
- Вечеря: гуляш, картопляне пюре; чай.
- На ніч: кефір.
Один із найчастіших запитів в інтернеті: «продукти, що відновлюють печінка», тому розберемося, які продукти корисні для печінки.
- Кава Кава – один із найкращих напоїв для зміцнення та профілактики здоров'я цього органу. …
- Чай …
- Грейпфрут.
- Виноград …
- Чорниця та журавлина.
- Буряковий сік.
- Хрестоцвіті овочі.
- Грецькі горіхи
Продуктами, що відновлюють клітини печінки, є овочі, зелень, фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи та рослинні олії, наприклад оливкова олія. Включення цих продуктів у щоденний раціон може позитивно зашкодити роботі печінки7.