Що пити як аперитив?

Як аперитиви використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивів вермут, херес, кампарі, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтільядо, коктейль кір. Також аперитивом може виступати міцний алкогольний напій, горілка, віскі, ром, джин.

Наприклад, після вина на аперитив і під час трапези на дижестив найлогічніше запропонуватиме коньяк або арманьяк.

Існує негласне правило: подавати світлі напої як аперитив, а темні — як діжестив. Зазвичай це коньяк, арманьяк та інші різновиди бренді чи віскі, такі як граппа, кальвадос. Діжестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн.

Все просто: аперитивами називають напої, які п'ють для збудження апетиту, а дижестивами – алкогольні напої, які подають після їжі.