На вечерю при правильному харчуванні підліток повинен отримати основну страву (близько 300 г) та напій (200 мл). Це можуть бути сирна запіканка, яйця чи рибні страви. Каші та овочеві страви також є оптимальним варіантом вечері при правильному харчуванні для підлітка3.
Підлітковий період – це час активного зростання, якому супроводжує підвищений апетит. У цьому віці є підвищена потреба у калоріях та поживних речовинах. Харчування має бути чотириразове: Сніданок – 25 %, Обід – 35–40 %, Полудень – 15 %, Вечеря – 20–25 % від добової потреби у поживних речовинах.
Підлітки повинні їсти 4-5 разів на день. Вечеряти треба не пізніше, ніж за 2 години до сну.
Підлітки мають отримувати на добу не менше 2900 – 3100 ккал., у своїй добова калорійність харчування розподіляється по прийомах їжі так: сніданок – 25%, обід – 35 – 40%, полуденок – 10 – 20%, вечеря – 20 – 25%.