Що руйнує тромбоцити?

Руйнування тромбоцитів може розвиватися внаслідок імунологічних причин (вірусна інфекція, ліки, порушення сполучної тканини або лімфопроліферативні захворювання, переливання крові) або неімунологічні причини (сепсис, гострий респіраторний дистрес-синдром).

Для зниження рівня тромбоцитів у крові необхідно вживати продукти з високим вмістом магнію, аскорбінової та яблучної кислоти. Також варто додати в раціон продукти, що розріджують кров: часник, морепродукти, обліпиха, журавлина, брусниця, чорниця, помідори, лляна та оливкова олія, мигдаль, гречка.

Захворювання, що порушують створення нових тромбоцитів. Найчастіше це пов'язано з проблемами кісткового мозку, онкологічними захворюваннями, реакція на хімічні та радіоактивні елементи, лейкоз. А іноді навіть на тлі зловживання алкоголем та наркотиками.

При легких формах тромбоцитопенії добрий ефект може дати дотримання дієти. Продукти, які сприяють розрідженню крові, необхідно виключити із раціону. Насамперед, це імбир, томатний сік, деякі фрукти та ягоди (цитрусові, малина, журавлина).