👎 Згущують кров: алкоголь, цукор, гречка, глід, жирне м'ясо, консерви, копченості, газовані напої, банани, картопля.
Традиційно вважається, що згущенні е крові пов'язано з підвищенням рівня протромбіну – компонента системи згортання крові. Така думка існує через те, що такі серйозні ускладнення серцево-судинних захворювань, як інфаркт та інсульт, частіше виникають при підвищеному рівні протромбіну.
За словами фахівця, алкоголь, а також солодкі та солоні напої згущують кров, а густа кров може призвести до утворення тромбів. "Кров згущують всі алкогольні і напої, що містять сіль, такі як розсол.
Продукти, що допомагають знизити густоту крові
- Вода. Існує рекомендована доза води – 1,5-2 л води на день.
- Рослинні жири. В основному лляна, оливкова, виноградна олія. …
- Помідори. Вони містять лікопін, що нормалізує рівень холестерину. …
- Червонокачанна капуста. …
- Часник. …
- Жирна морська риба та риб'ячий жир.