Що спочатку пити пиво чи вино?

Дослідники з Віттенського/Хердецького університету (Німеччина) та Кембриджського університету (Великобританія) на простому двоетапному експерименті показали, що послідовність вживання пива та вина ніяк не впливає на тяжкість похмільного синдрому. Про це повідомляє Naked-science.8 лют. 2023р.

Як повідомляє N+1 з посиланням на Journal of Clinical Nutrition, послідовність вживання різних видів алкогольних напоїв не впливає на тяжкість похмілля і неважливо навіть, чи людина змішує алкогольні напої взагалі.

Німецькі дослідники Witten/Herdecke University на чолі з Jöran Köchling та колегами з University of Cambridge та Oxford University виявили, що не важливо, чи ви п'єте спочатку пиво, а потім вино чи навпаки. Похмілля Вам забезпечене у будь-якому випадку.

Не можна заважати винні спирти (вино, шампанське, коньяк) із зерновими (пиво, віскі, джин, горілка). Також не можна змішувати білі та червоні вина. Їжте! Просте, але дієве правило: не пийте натщесерце, інакше біль у шлунку та сильне сп'яніння, а значить і безконтрольний стан, гарантовані.