Що таке ферментативна функція?

Ферментативна (каталітична) функція- здатність деяких речовин (в організмі частіше за білки) прискорювати перебіг хімічної реакції, але при цьому не беручи участі в ній.

Ферменти (ензими) – це біологічні каталізатори, вони прискорюють хімічні реакції за рахунок тісного дотику молекул реагуючої речовини (субстрату) та ферменту. Із субстратом взаємодіє не весь білок, а лише невелика його ділянка – активний центр.

Багато функцій білки виконують завдяки своїй ферментативної активності. Так, ферментами є руховий білок міозин, регуляторні білки протеїнкінази, транспортний білок натрій-калієва аденозинтрифосфатаза та ін..Схожі

Каталізатор – це речовина, яка впливає на реакцію двох або більше речовин з утворенням іншого кінцевого продукту, а також стимулює або прискорює її.