Що таке харчова токсикоінфекція?

Харчові токсикоінфекції (ПТІ) – це гострі кишкові інфекційні захворювання, що виникають після вживання продуктів, інфікованих різними умовно-патогенними бактеріями..

Харчові токсикоінфекції – гострі захворювання, що виникають в результаті вживання харчових продуктів, інфікованих певними видами мікроорганізмів. До харчових токсикоінфекцій відносяться захворювання, спричинені групою сальмонел, Bact. coli commune, paracoli, протеєм, стафілококами, а також ботулізм.

Токсикоінфекції у переважній більшості випадків виникають при вживанні продуктів тваринного походження: м'яса, молочних продуктів, кондитерських виробів з жирними кремами, риби. М'ясо та напівфабрикати з нього (фарш) є основним джерелом клостридіальної інфекції.

У зв'язку з тим, що в організмі присутній не мікроб, а тільки токсин, харчова токсикоінфекція – це захворювання, яке протікає дуже бурхливо, починається швидко, але швидко і закінчується. Принципова відмінність гострої кишкової інфекції полягає в тому, що викликати її може тільки мікроб, що потрапив в організм..