Що таке руйнація тромбоцитів?

Тромбоцитопенія – це патологічний стан організму, що характеризується зменшенням кількості тромбоцитів у кров'яному руслі, та супроводжується підвищеною кровоточивістю.

Зменшення тромбоцитів веде до підвищеної кровоточивостізниження кількості еритроцитів говорить про ознаки анемії (блідість, стомлюваність, ламкість волосся, біль за грудиною), а зменшення лейкоцитів веде до інфекційних ускладнень у вигляді рецидивуючих ангін, пневмоній та ін.

Для зниження рівня тромбоцитів у крові необхідно вживати продукти з високим вмістом магнію, аскорбінової та яблучної кислоти. Також варто додати в раціон продукти, що розріджують кров: часник, морепродукти, обліпиха, журавлина, брусниця, чорниця, помідори, лляна та оливкова олія, мигдаль, гречка.

Тромбоцити – це формені елементи крові (частки), які допомагають утворювати згустки та припиняти кровотечу. Вони виробляються в кістковому мозку – м'якій, пористій серцевині більшості ваших великих кісток. У нормі кількість тромбоцитів становить від 150000 до 400000 клітин на 1 мікролітр (мкл) крові.