Що треба їсти для гарної пам'яті?

Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути багаті на флавоноїди. Ці з'єднання покращують здатність до навчання та зміцнюють пам'ять. Флавоноїди здатні захистити нервові клітини від ушкоджень, мінімізуючи зниження розумової активності.10 Грудня. 2023р.

Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку

  • Жирні сорти риби.
  • Ягоди чорниці та лохини.
  • Хліб із борошна грубого помелу.
  • Какао та чорний шоколад.
  • Помідори.
  • Брокколі …
  • Насіння гарбуза.
  • Шавлія
  • Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
  • Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
  • Гіркий шоколад …
  • Грецькі горіхи …
  • Брокколі

Прості поради для покращення пам'яті

  • Використовуйте методи мнемоніки. …
  • Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
  • Знайдіть мотивацію. …
  • Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
  • Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
  • Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.