Апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути багаті на флавоноїди. Ці з'єднання покращують здатність до навчання та зміцнюють пам'ять. Флавоноїди здатні захистити нервові клітини від ушкоджень, мінімізуючи зниження розумової активності.10 Грудня. 2023р.
Їжа для розуму – 10 продуктів, що покращують пам'ять та роботу мозку
- Жирні сорти риби.
- Ягоди чорниці та лохини.
- Хліб із борошна грубого помелу.
- Какао та чорний шоколад.
- Помідори.
- Брокколі …
- Насіння гарбуза.
- Шавлія
- Лосось Вся жирна риба, включаючи лосося, має у складі велику кількість поліненасичених жирних кислот омега-3. …
- Гарбузове насіння Гарбузове насіння містить цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
- Гіркий шоколад …
- Грецькі горіхи …
- Брокколі
Прості поради для покращення пам'яті
- Використовуйте методи мнемоніки. …
- Усвідомлено контролюйте процес запам'ятовування. …
- Знайдіть мотивацію. …
- Звертайтеся до асоціацій (метод Цицерону). …
- Вивчайте іноземні мови – це розвиває асоціативне мислення.
- Запам'ятовуйте номери телефонів, для початку – важливих та близьких для вас людей.