Що треба їсти, щоб не було Альцгеймера?

Лікарі рекомендують людям похилого віку з метою профілактики хвороби Альцгеймера дотримуватися середземноморську дієту В її основі морська риба, птах, зелень, овочі та горіхи. Соняшникову олію потрібно замінити на оливкову. Такі продукти корисні для серцево-судинної, травної та центральної нервової систем.

Профілактика хвороби Альцгеймера в середньому віці має включати фізичну активність та повноцінне харчування. У період після 60 років дуже важливо стежити за стресовими ситуаціями. Крім цього, рекомендується регулярно перевіряти артеріальний тиск, рівень холестерину та цукру в крові.

Фізична активність включала ходьбу, біг, плавання, їзду велосипедом, використання тренажерів, заняття спортом, йогу та танці. Дослідники виявили, що у людей, які займалися фізичним дозвіллям, ризик деменції був на 17% нижче (ЗШ = 0.83, 95% ДІ: [0.78-0.88]).

Жирна риба – Це лосось, скумбрія, тунець, тилапія, морський окунь, тріска. У такій рибі міститься велика кількість омега-3 жирних кислот, які корисні не тільки для мозку, але і для всього організму, у тому числі для профілактики хвороби Альцгеймера, зазначає дієтолог Христина Плотнікова.