У складі м'якоті банана містяться безліч корисних речовин: бета-каротин, пектин, вітаміни В1, В2, В6, С, РР, а також калій, кальцій, магній, залізо, фтор, фосфор та натрій, фруктоза та клітковина.
Ці жовті фрукти – справжнє джерело вітамінів і необхідних мікроелементів:
- – Вітаміни групи B: B1, В2 і В6:
- – вітаміни С (третина від добової норми) та РР;
- – Залізо;
- – Кальцій і калій;
- – Фтор та фосфор.
- Мікроелемент кремній у складі бананів необхідний для міцних нігтів і густого блискучого волосся.
Завдяки багатому вмісту калію банани сприятливо впливають на серцево-судинну систему організму людини, адже цей мінерал відповідає за нормалізацію кров'яного тиску та стабільну роботу серця, за рахунок чого значно знижується ризик інсульту. Підтримують травлення.
Банани – Відмінне дієтичне джерело калію. Один плід середнього розміру містить дев'ять відсотків РСНП. Дієта, багата калієм, може допомогти знизити артеріальний тиск, а у людей, які вживають багато калію, ризик серцевих захворювань значно нижчий.