Що впливає на зір?

Яйця, броколі, білокачанна капуста та інші зелені листові овочі – продукти з лютеїном.. Це каротиноїд, який є у складі сітківки. Тому регулярне вживання продуктів з лютеїном для очей дуже корисне. яєць уповільнює розвиток дистрофії сітківки.

Як ще можна покращити зір: Регулярно робити зарядку для очей Потрібно відмовитися від куріння, обмежити споживання алкоголю та напоїв із вмістом кофеїну Частіше носити сонцезахисні окуляри Не зловживати солодким та солоним

Негативно впливають на здоров'я очей алкоголь та куріння тютюнових виробів. Отруйні речовини, що містяться в тютюновому димі, ушкоджують зоровий нерв і сітківку ока. У людей, що палять, частіше зустрічається порушення сприйняття кольору, тобто людина перестає чітко розрізняти кольори.

Правила збереження зору:

  1. Добре висипатись. …
  2. Давати очам відпочинок упродовж активного дня. …
  3. Дивитися телевізор і читати книги важливо у добре освітленому приміщенні. …
  4. Читати у правильному положенні. …
  5. Не жмуритися. …
  6. Вживати в їжу продукти, багаті на вітаміни А, Е, С.
  7. Найчастіше відпочивати, гуляти на свіжому повітрі.