Що з їжі підвищує тиск?

Гречана каша, вівсянка, бобові культури – містять велику кількість заліза, вітаміни групи В та підвищують артеріальний тиск. Калорійна випічка, шоколад, морозиво (містять велику кількість вуглеводів, які здатні опосередковано піднімати артеріальний тиск).

Серед інших фруктів, що підвищують тиск, варто відзначити:

  • гранат;
  • абрикос;
  • інжир;
  • чорнослив;
  • біла чи синя злива;
  • манго;
  • банани;
  • цукрове яблуко;

Як же впоратися зі зниженим тиском?

  1. Чашка солодкої, але міцної кави. …
  2. Дрібка солі. …
  3. Настій кориці. …
  4. Точковий масаж. …
  5. Здібні підвищити тиск та спиртові настоянки трав – лимонника, женьшеню, елеутерококу, левзеї та женьшеню. …
  6. Причинами зниження тиску можуть стати перегрів чи зневоднення.