Що збільшує сечову кислоту в організмі?

Поряд з цим, сечова кислота утворюється при перетравлення продуктів (телятина, субпродукти, риба) та рідин (чай, кава, какао) з високим вмістом пуринів. Тому концентрація сечової кислоти у здорових людей може дещо збільшуватись при вживанні великої кількості такої їжі.29 лип. 2023р.

До числа продуктів багатих пуринами та підлягають обмеженню відносяться:

  • Бобові – горох, боби, сочевиця, квасоля.
  • Риба – шпроти, сардини, кілька, тріска, судак, щука.
  • Субпродукти – нирки, печінка, легені, мозок.
  • Гриби – білі, печериці.
  • Деякі овочі (щавель, шпинат, інжир, ревінь, редиска, спаржа, цвітна капуста).

Споживання великої кількості тваринного білка, надлишкова маса тіла, підвищення артеріального тиску, прийом алкоголю, сечогінних препаратів, резистентність до інсуліну, гематологічний рак та інші фактори можуть підвищувати рівень сечової кислоти та сприяти розвитку подагри.

Продукти для вживання

  • Вода. Допомагає виводити сечову кислоту. …
  • Молочні продукти з низьким вмістом жирів.
  • Зерно і крохмаль: до них відносяться хліб, макарони, рис та картопля.
  • Фрукти та овочі.
  • Пісні білки.
  • яйця (помірно).
  • Кава чай