Що знижує рівень тромбоцитів у крові?

Для зниження рівня тромбоцитів у крові необхідно вживати продукти з високим вмістом магнію, аскорбінової та яблучної кислоти. Також варто додати до раціону продукти, що розріджують кров: часник, морепродукти, обліпиха, журавлина, брусниця, чорниця, помідори, лляна та оливкова олія, мигдаль, гречка.10 квіт. 2023р.

Руйнування тромбоцитів може розвиватися внаслідок імунологічних причин (вірусна інфекція, ліки, порушення сполучної тканини або лімфопроліферативні захворювання, переливання крові) або неімунологічні причини (сепсис, гострий респіраторний дистрес-синдром).

Ліки для зменшення тромбоцитів Знижують згортання крові. Аспірин, Варфарін. Перешкоджають склеюванню тромбоцитів, що запобігає утворенню тромбів. Курантіл, Тиклопідін.

Необхідно звести до мінімуму прості вуглеводи у вигляді випічки, кондитерських виробів, хліба, виключити цукор. Якщо проігнорувати та продовжувати вживати шкідливі продукти, це може стати причиною підвищених тромбоцитів та виникнення серйозних ускладнень.