Скільки має стояти самогон після розведення?

Навіть якщо розведення самогону зроблено правильно, відразу пити отриманий водно-спиртовий розчин протипоказано: припинення хімічних реакцій потребує певного часу. Відстоювати самогон потрібно 6-7 днів у темному приміщенні, а зберігати при температурі +4-6°С.

Відпочивати напою у склі бажано не менше 2-х тижнів. Фруктові, ягідні та зернові браги після перегонки з ретельним відбором голів та хвостів можна не вуглевати (але це на Ваш смак та розсуд), оскільки вуглевання знижує ароматність і надає горілчаного відтінку смаку напою.

Насамперед розведення необхідне при подвійній дистиляції. Після першого циклу перегонки виходить спирт, який слід підготувати до другої перегонки. Для цього він і розлучається водою. Фортеця отриманого продукту має бути від 20 до 25 градусів.

Готовність цукрово-дріжджової браги варіюється в сильно розтяжному інтервалі 4-15 діб. На процес наполягання впливають багато факторів: температура, вологість, вид та якість сировини, співвідношення. Найдовше наполягають браги на винограді до 3 місяців, найменший термін на пшениці 3 доби.