Кожен амінокислотний залишок, крім кінцевих, бере участь у освіті двох пептидних зв'язків (з попереднім та наступним фрагментами). Оскільки обертання навколо зв'язку C-N утруднене, повороти можливі тільки навколо зв'язків N-Cα та Cα-C (2). Такі повороти вимірюються двогранними кутами φ і ψ.
Пепти́ди (ін.-грец. πεπτός «поживний») — сімейство речовин, молекули яких побудовані з двох і більше залишків амінокислот, з'єднаних у ланцюг пептидними (амідними) зв'язками -C(O)NH-.
Білки та поліпептиди – це природні полімери, що складаються із залишків амінокислот, пов'язаних амідним (пептидним) зв'язком. Умовно вважають, що пептиди мають у своєму складі до 100 мономерних одиниць амінокислот, А білки – понад 100.
Пептидна зв'язок, вид амідного зв'язку; виникає при утворенні білків та пептидів в результаті взаємодії a-аміногрупи (-NH2) однієї амінокислоти з a-карбоксильною групою (-СООН) ін.