Скільки триває харчова токсикоінфекція?

Токсикоінфекція пов'язана з вживанням страв з м'яса, птиці та бобових, які не пройшли достатню термообробку. Захворювання зазвичай продовжується не більше доби та проходить без лікування.

При харчових токсикоінфекціях необхідно промивання шлунка, прийом ентеросорбентів, ферментів, пробіотиків, проведення оральної або парентеральної регідратації.

У зв'язку з тим, що в організмі присутній не мікроб, а тільки токсин, харчова токсикоінфекція – це захворювання, яке протікає дуже бурхливо, починається швидко, але швидко і закінчується. Принципова відмінність гострої кишкової інфекції полягає в тому, що викликати її може тільки мікроб, що потрапив в організм..

Для токсикоінфекцій характерні:

  • Стрімкий початок – нудота, блювання
  • Рідкий стілець – до 10 разів на добу
  • Переймоподібні болі в животі
  • Можливе підвищення температури до 38-39"С
  • Слабкість, запаморочення, блідість шкіри