Скільки ват має бути в хорошій мікрохвильовій печі?

Залежно від завдання, мікрохвильова піч повинна працювати на певній потужності. Для збереження теплоти страви достатньо 100-150 Вт, а для розморожування – 900 Вт. Щоб приготувати повноцінну страву, потужність має бути до 1400 Вт.. Більшість сучасних моделей мають потужність від 700 до 1000 Вт.

Якщо ви хочете, щоб мікрохвильова піч могла розігріти їжу швидше, за 1-2 хвилини, вибирайте моделі потужністю від 800 до 1000 Вт. Більш потужні моделі в діапазоні від 1000 до 1500 Вт можуть замінити маленьку духовку – у них при належному внутрішньому обсязі можна готувати будь-що, причому досить швидко.

Якщо ви задумалися про покупку мікрохвильовий печі, в першу чергу, зверніть увагу на кілька основних параметрів:

  • об'єм камери;
  • потужність приладу;
  • спосіб обробки продуктів;
  • наявність додаткових функций.

У дорожчих мікрохвильових печах використовують покриття: з нержавіючої сталі – найбільш довговічний матеріал, стійкий до механічних пошкоджень; кераміки – менш міцна (порівняно з нержавіючою сталлю), але простіше в очищенні.