У чому міститься багато лецитину?

Лецитин – речовина природного, в основному рослинного походження, основним джерелом якого є продукти, що містять велику кількість жиру. яйце, м'ясо печінки, арахіс, деякі овочі та фрукти (оливки, авокадо, капуста), цілісні злаки, молоко та соєві боби.

Ознаки дефіциту лецитину: Дефіцит лецитину призводить до витончення мієлінової оболонки нервів, що призводить до нервової дратівливості, втоми, мозкового виснаження та нервового зриву.. Погіршення пам'яті та інші порушення мозкової діяльності зазвичай супроводжуються низьким рівнем лецитину в організмі людини.

Який краще? Соєвий лецитин не містить ГМО. Однак є думка, що будь-який соєвий лецитин може містити залишкову кількість фітоестрогенів, тому дітям (особливо хлопчикам) і чоловікам варто віддати перевагу лецитину з соняшнику.

Навіщо лецитин потрібен організму? Лецитин можна назвати захисником клітинних мембран, він також приносить багато користі та іншим процесам організму: відновлює біосинтез та контролює розпад холестерину, сприяє перетравленню та рівномірному засвоєнню жирів, покращує роботу підшлункової..