У чому полягає суть правильного харчування?

Основи правильного харчування Насамперед це поживні складові: білки, жири та вуглеводи. Правильне харчування відрізняється збалансованістю цих компонентів. Зазвичай, на вуглеводи припадає 50% раціону, на білки – 30-35%, жири – 15-20%. При цьому враховується якість постачальників цих елементів.

Що таке правильне харчування За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я, здорове харчування включає в себе фрукти та овочі, бобові, цілісні злаки та горіхи. Решта опціонально. Цукор, сіль та насичені жири фахівці рекомендують вживати в обмежених кількостях. Так, цукор теж необхідний організму.

Отже, в основі раціону мають бути цільнозернові продукти, овочі, фрукти, ягоди, зелень, молочні та кисломолочні продукти, нежирні м'ясо та птиця, жирна риба, яйця, бобові, горіхи, насіння, олія.

Насамперед мета здорового харчування — не лікування, а профілактика хронічних захворювань та підвищення якості життя. Це дуже важливо розуміти: не вийде до 40 років їсти будь-що, а потім скласти дієту і відразу стати здоровим і бадьорим.