У якому хлібі міститься глютен?

У першу чергу, глютен міститься в пшениці, житі, вівсі та ячмені. Клейковина міститься в будь-яких хлібобулочних виробах, у макаронах, сухих сніданках та пластівцях.22 груд. 2023р.

Який хліб без глютену? Готовий хліб, який продається у Росії, буває імпортного (Dr. Schaer, Balviten, Bezgluten та ін.) та російського виробництва: МакМайстер, Дієтика, Корпорація ДіДі та інші.

Тому що саме в оболонці зерна міститься основна кількість клітковини, вітамінів та мінералів. Серед глютеномістких видів хліба найкориснішим, на думку дієтологів, вважається житній хліб грубого помелу із цілісних злаків. У нього нижче глікемічний індекс – рівень цукру в крові не підвищується надто сильно.

Як правило, безглютеновий хліб складається із двох або більше сортів борошна, тому його консистенція завжди різна. Зазвичай такий хліб набагато щільніше традиційного, проте це не применшує його смакових якостей. З нього можна приготувати сендвіч або підсмажити тост.