90–70% — риба (особливо тріска) та м'ясо (курка, яловичина); 70-40% – борошняні продукти; 60–30% — злаки, рис, горіхи, овочі та бобові.22 лист. 2023р.
В цілому ж найбільше амінокислот містять бобові, горіхи, цілісні злаки та насіння.
Як заповнити недолік
- щодня в раціоні має бути присутня молочна та кисломолочна їжа;
- м'ясо та рибу також потрібно вживати щодня, але готувати їх краще на пару, запікати чи гасити, подавати із зеленню;
- 50 грам горішків та насіння на добу сприяють збагаченню незамінними амінокислотами в будь-якому віці;
Найкращі джерела незамінних амінокислот – Це тваринні білки. … До таких продуктів належать:
- м'ясо:
- птах;
- яйця;
- морепродукти;
- молочні продукти;
- деякі види рослинної їжі: гречка, соя, кіноа.