У якому продукті найбільше амінокислот?

90–70% — риба (особливо тріска) та м'ясо (курка, яловичина); 70-40% – борошняні продукти; 60–30% — злаки, рис, горіхи, овочі та бобові.22 лист. 2023р.

В цілому ж найбільше амінокислот містять бобові, горіхи, цілісні злаки та насіння.

Як заповнити недолік

  1. щодня в раціоні має бути присутня молочна та кисломолочна їжа;
  2. м'ясо та рибу також потрібно вживати щодня, але готувати їх краще на пару, запікати чи гасити, подавати із зеленню;
  3. 50 грам горішків та насіння на добу сприяють збагаченню незамінними амінокислотами в будь-якому віці;

Найкращі джерела незамінних амінокислот – Це тваринні білки. … До таких продуктів належать:

  • м'ясо:
  • птах;
  • яйця;
  • морепродукти;
  • молочні продукти;
  • деякі види рослинної їжі: гречка, соя, кіноа.