Як додавати до чаю мед?

Мед збереже користь при додаванні до гарячої чай і будь-який інший напій, оскільки головна його цінність не у вітамінах (їх там не так багато), а в антиоксидантах, ферментах та мало кому відомих білкових сполуках дефензинах — антимікробних речовинах, які з підвищенням температури навіть збільшують свою активність.

Як правильно пити чай з натуральним медом Дієтологи рекомендують: не додавати мед у гарячий напій, а вживати його дрібними порціями вприкуску. Дуже корисно додавати його в охолоджений свіжозаварений чай і комбінувати з різними сортами.

«З окропом пити мед не можна. Мед виробляє в окропі речовину діоксометил, а це отрута. Мед потрібно розбавляти з водою температури не більше 40 градусів, тобто в міру теплу», – пояснив Даурі Тугуш. Мед справді втратить свої корисні властивості при додаванні в окріп, вважає дієтолог Олексій Калінчев.