Як глікоген перетворюється на жир?

При нестачі вуглеводів, наприклад при голодуванні, глікоген перетворюється на глюкозу і служить харчуванням для клітин. При надлишку глюкози інсулін переробляє її в жирні кислоти і відкладає в «жирову скарбничку» організму..

Чим більше вуглеводів ми їмо, тим більше їх окислюється на потреби організму, і це не дає окислюватись власним жирам на жепе. Невелика частина жирів, що надходять з вуглеводами, окислюється, решта йде плюсом до жиру на жепе. Тобто вуглеводи не безпосередньо перетворюються на жир, вони просто не дають використовувати жири .

У середньому запасів глікогену у м'язах вистачає на 40-60 хвилин інтенсивного навантаженняПісля його виснаження м'язи починають використовувати для енергії глюкозу з крові, призначену для роботи вашого мозку.

Солодка їжа спричиняє сильні коливання цукру крові. Рівень глюкози у крові має бути постійним. Коли її багато, то виділяється гормон інсулін, і тоді глюкоза залишає кровотік і відкладається в печінці, м'язах та жировій тканині у вигляді запасів – глікогену та жиру..