Як гострий перець впливає на мозок?

Головний активний інгредієнт у чилі – капсаїцин. Коли ми їмо гострий перець, молекули капсаїцину впливають на температурні рецептори нашого організму, які посилають сигнал мозку: створити відчуття тепла.19 квіт. 2023р.

Гостра їжа підвищує вироблення одного з чотирьох гормонів радості – ендорфінів (Вони виробляються в нейронах мозку і впливають на емоційний стан, позбавляють людину болю, впливаючи на так звані опіодні рецептори – Прим. ред.).

Здоровим людям можна вживати перець щодня, якщо організм до нього адаптований. Завдяки цьому можна зміцнити імунітет та «розігнати» метаболізм. «Завдяки вживанню перцю можна скинути вагу. Він активізує імунітет та метаболізм.

Причина пекучості перцю в капсаїцині – алкалоїді, який збуджує гілки трійчастого нерва, дратує верхні дихальні шляхи, шкіру та слизові оболонки.. Його активно використовують у медицині, наприклад у перцевому пластирі. Деякі дослідження виявили ефективність речовини у боротьбі зі злоякісними клітинами.