Як їсти стільниковий мед?

Незважаючи на те, що стільниковий мед можна відокремити і без спеціальних пристроїв, корисніше все-таки вживати його в натуральному вигляді разом із стільниками. Для цього стільниковий блок просто ріжуть на невеликі шматочки і ретельно пережовують, як жувальну гумку.

Медоносні бджоли за допомогою спеціальних залоз виробляють віск, з нього вони будують стільники. Стільники служать природною упаковкою для меду, яку можна вживати разом з нимпри цьому отримувати додаткові вітаміни. У шлунку та кишечнику віск діє як адсорбент, пов'язуючи токсичні речовини та виводячи їх з організму.

Корисні властивості стільникового меду полягають у наданні не тільки ранозагоювальної, протизапальної, бактерицидної, але навіть протигрибкової та болезаспокійливої ​​дії. Фітонциди насичують його амінокислотами, вітамінами та ферментами, а пилок має омолоджуючий ефект.

Щодо питання: ковтати чи випльовувати віск — це особиста справа кожного. Невелика кількість воску, потрапивши в організм, не принесе шкоди, але обережність не завадить!