Як харчування пов'язане із мозком?

Харчування забезпечує організм незамінними мікро- та макроелементами, сприяючи нормальному функціонуванню внутрішніх органів. Від якості їжі, співвідношення БЖУ (білків, жирів, вуглеводів) та її калорійності залежить робота головного мозку, оскільки він споживає близько 50% глюкози, що надходить з їжею.4 лип. 2023р.

Нещодавні дослідження показують, що певні поживні речовини, які пацієнт їсть або виключає з раціону, є важливим компонентом психічного здоров'я. Люди, чиє харчування збалансоване, мають нижчий рівень тривожності.

Мозок споживає 120 грамів глюкози щодня (це приблизно 420 кілокалорій). Ідеальна концентрація глюкози у крові – 0,1%. Мозок та нервові клітини дуже енерговитратні, вони весь час беруть глюкозу з крові та практично не вміють її запасати, тому нейрони – віп-користувачі глюкози – завжди можуть брати її з крові.

7 продуктів, які шкодять нашому мозку

  • Ковбаси та копченості Оброблені тварини білки порушують роботи нервової системи, тому варто уникати ковбасних виробів або хоча б звести їхнє споживання до мінімуму. …
  • Смажена їжа.
  • Солодке …
  • Цукрозамінники.
  • Трансжири …
  • Алкоголь