9 способів почати харчуватися правильно, не докладаючи особливих зусиль
- Їжте з маленьких тарілок.
- Тримайте воду під рукою.
- Використовуйте високі вузькі склянки замість коротких та широких.
- Користуйтеся тарілками, колір яких дуже контрастує з їжею.
- Зберігайте корисні продукти на видному місці.
- Зберігайте шкідливу їжу у фользі
Як легко почати харчуватися правильно
- Купуйте цільнозерновий хліб замість батона.
- Заведіть гарну пляшку для води.
- Замініть майонез гірчицею.
- Додайте лляне насіння в салати та йогурт.
- Зробіть запас здорових перекусів.
- Купуючи продукти, застосовуйте техніку «Зовнішнє кільце».
- Обов'язково купуйте фрукти.
- Оновіть улюблену тарілку
Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%.. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.