Як навчитися відчувати смак вина?

Щоб відчути смак, зробіть кілька невеликих ковтків та потримайте вино у центрі мови. Зазвичай червоне вино має більш багатий смак, тому поставтеся до його дегустації особливо уважно. Пийте вино повільно, насолоджуючись кожним ковтком, перекочуйте вино у роті.1 лип. 2023р.

Вся річ у мові! Солодке ми відчуваємо кінчиком язика, гіркоту — корінням, кисле відчуваємо з обох боків язика, а таніни — небом та яснами.. Саме на це і орієнтуються склодуви, коли виготовляють келихи. Вина, що мають кислий смак, подаються у вузьких келихах.

Якщо смак вина занадто кислий, ви можете додати цукор чи фруктозу у готовий продукт. Але тоді вам потрібно зупинити бродіння, щоб дріжджова колонія не переробила цукор на спирт. Для цього у вино разом із підсолоджувачем додають міцний дистилят: бренді, виноградний спирт чи коньяк.

Не намагайтеся «занурити» ніс у вино, тримайте напій на відстані 10–15 сантиметрів від особи. Так ви відчуєте яскраві ноти аромату, які найчастіше визначені сортовим характером виноматеріалу. Ще раз понюхайте напій через пару хвилин, коли вино трохи «подихає» і в ньому з'являться другі та треті ноти.