Як називається нестерпність хліба?

Ціліакія – це непереносимість глютена, білка, що міститься у певних злаках. Це пшениця, жито, ячмінне зерно. Будь-яка їжа, яка містить глютен, провокує реакції з боку кишечника з розвитком запального процесу, пошкодження стінок, що порушує всмоктування поживних компонентів.

Симптоми чутливості до глютену та пшениці болю в животі (у тому числі у поєднанні з відчуттям печіння у верхній частині живота), нудоту та блювання, здуття, відчуття переповнення шлунка, запор та діарею втома, оніміння рук та ніг, м'язові судоми та біль у суглобах

Ціліакія – причини виникнення, діагностика та лікування Целіакія – це захворювання, що передається у спадок. Суть даного захворювання лежить в основі вродженої нестерпності важливого рослинного білка – глютену.

Ціліакію так прозвали за те, що вона позбавляє хворих можливості їсти натуральний хліб – організм вороже реагує на білки злакових рослин. Це захворювання відоме давно, але раніше целіакію не вміли діагностувати.