Для поліпшення травлення необхідно грамотно підходити до вживання їжі, дотримуючись калорійності харчового раціону, а також його якісний склад. Потрібно обов'язково додавати вітаміни, макро- та мікроелементи, виключати шкідливі речовини та вести здоровий спосіб життя.
Відновлення мікрофлори кишечника та профілактика дисбалансу
- Збалансоване харчування (більше овочів та фруктів)
- Виключити цукор та підсолоджувачі
- Виключити алкоголь
- Додати до раціону ферментовані (квашені) продукти
- Вибирати продукти з цільнозернового борошна, каші
- Вживати більше клітковини
Є продукти, які роблять стілець м'якшим, а кишечник змушують працювати активніше. Включіть у раціон: рослинні олії, свіжі овочеві соки, кисломолочні продукти – свіжий кефір, розсипчасті каші з сухофруктами, супи, фрукти, овочі в сирому та обробленому вигляді, корисну клітковину.