Як пити пиво і не п'яніти?

Корисно за деякий час до застілля випити сире яйце, пару ложок олії, міцний чай з лимоном, з'їсти гречану, вівсяну або манну кашу, невелику кількість жирної їжі. Це сприятиме тому, що значно сповільниться всмоктування алкоголю в кров за рахунок обволікання органів плівкою.

Генетична схильність. Фермент алкогольдегідрогеназу бере участь у розщепленні етанолу, окислюючи спирти до кетонів та альдегідів. У різних людей кількість ферменту відрізняється. У жителів південних країн та регіонів від народження виробляється більше алкогольдегідрогенази, ніж у північних народностей.

«Для профілактики алкогольної інтоксикації перед гулянням можна випити будь-який сорбент – "Ентеросгель", "Атоксил" або "Активоване вугілля". Це не позбавить наслідків повністю, але допоможе печінці легше перенести алкогольний удар», – каже санітарний лікар Микола Дубінін.