Як правильно заварювати корінь валеріани?

3 фільтр-пакети (4,5 г) поміщають у скляний або емальований посуд, заливають 100 мл (1/2 склянки) окропу, накривають і настоюють протягом 15 хвилин, періодично натискаючи на пакетики ложкою, потім віджимають. Об'єм отриманого настою доводять кип'яченою водою до 100 мл. Приймають внутрішньо через 30 хвилин після їди.

Як приготувати настій з кореня валеріани: 1 чайну ложку сухого кореня валеріани (продається в аптеці) залити 200мл окропу, дайте настоятися протягом 5 хвилин, пити перед сном.

Валеріана — один із найвідоміших у медицині заспокійливих засобів. Настій з її кореневищ з корінням радять приймати при нервовій напрузі, безсонні, судинних спазмах та мігренях. У цій рослині міститься близько 100 розслаблюючих індивідуальних речовин та цінних мікроелементів, а також ефірна олія.

Застосування: Валеріана зменшує збудливість центральної нервової системи, посилює дію снодійних, має також спазмолітичні властивості..