Як викликати блювоту за допомогою води та солі?

Можна приготувати сольовий розчин самим: на 1 літр теплої води 1 чайну ложку кухонної солі, 1 чайну ложку харчової соди та 2 чайні ложки цукру. За добу прийом рідини повинен становити не менше 2-3 літрів.

Потрібно промити шлунок. Для цього необхідно випити близько двох склянок теплої води кімнатної температури і викликати блювоту. Процедуру бажано проводити до виходу із шлунка чистої води.

Дати хворому випити велику кількість теплої води, слабкий розчин марганцевокислого калію або розчин питної соди: столова ложка соди на 0,5 літра води, потім викликати блювання шляхом натискання на корінь язика. Процедуру слід провести 2-3 рази.

Здавалося б, якщо викликати блювоту одразу після їжі, то всі з'їдені калорії одразу ж вийдуть і нічого не засвоїться, але це не так. Дослідження показують, що незалежно від того, скільки з'їв людина (1500 або 3500 калорій), в його організмі після виклику штучної блювоти залишається близько 1200 калорій.