Як виробляють алкоголь?

Основний спосіб (особливо в домашніх умовах) одержання спиртних напоїв. біологічне бродіння. При бродінні, крім етилового спирту, утворюється ряд інших речовин, збирально званих сивушними маслами, а також леткі альдегіди та фурфурол.

Усі алкогольні напої, чи то пиво чи вино, містять спирт, званий етанолом. Він утворюється при бродінні фруктів або зерен для виробництва алкогольних напоїв. Саме етанол у цих напоях впливає на настрій та реакцію – і дія етанолу завжди однакова, незалежно від обраного напою.

Щоб приготувати алкогольний напій, достатньо взяти рідину, що містить цукор, додати дріжджі та почекати. Дріжджі поглинатимуть цукор, і у процесі почнуть вироблятися спирт та вуглекислий газ. За кілька тижнів ви отримаєте ферментований напій, готовий до вживання.

Для горілки класу «преміум» використовують лише спирти «Супер» та «Альфа». Ректифікований спирт отримують шляхом багаторазової перегонки первинного спирту, отриманого шляхом бродіння. У процесі ректифікації зі спирту видаляються сивушні олії, альдегіди та інші домішки, що негативно впливають на організм та смак напою.