Як зменшити гормон голоду?

Щоб ефективно придушувати дію греліну та уникати нападів переїдання, насамперед слід відрегулювати баланс білків, жирів та вуглеводів у своєму раціоні. Рекомендується включити до раціону харчування багаті білком продукти: м'ясо, рибу, яйця, молочні або бобові продукти.

Лептин (Від ін. -грец. λεπτός – тонкий) – пептидний гормон, що регулює енергетичний обмін, який переважно виробляється жировими клітинами та ентероцитами в тонкій кишці. Гормон пригнічує почуття голоду, що, своєю чергою, зменшує накопичення жиру в адипоцитах.

Грелін був відкритий як перший циркулюючий гормон голоду. Гормон голоду та синтетичний міметичний грелін (стимулятор секреції гормону росту) впливає на збільшення кількості їжі та масу жиру, діючи на рівні гіпоталамуса.