Основний спосіб (особливо в домашніх умовах) одержання спиртних напоїв. біологічне бродіння. При бродінні, крім етилового спирту, утворюється ряд інших речовин, збирально званих сивушними маслами, а також леткі альдегіди та фурфурол.
Найбільш популярні закуски під горілку
- Огірочки (солоні, мариновані, консервовані) Більшість опитаних як закуску використовують огірочки – солоні, консервовані чи мариновані. …
- Оселедець з цибулею та зеленню.
- Сало …
- Мариновані та консервовані овочі, асорті.
- Картопля …
- Холодець …
- Гриби …
- Салати
Усі алкогольні напої, чи то пиво чи вино, містять спирт, званий етанолом. Він утворюється при бродінні фруктів чи зерен для алкогольних напоїв. Саме етанол у цих напоях впливає на настрій та реакцію – і дія етанолу завжди однакова, незалежно від обраного напою.