Яка амінокислота є попередником дофаміну?

Попередником дофаміну є L-тирозин (він синтезується з фенілаланіну), який гідроксилюється ферментом тирозингідроксилази з утворенням L-ДОФА, яка, у свою чергу, декарбоксилюється за допомогою ферменту L-ДОФА-декарбоксилази і перетворюється на дофамін. Цей процес відбувається у цитоплазмі нейрона.

Контакт з іншою людиною викликає вироблення дофаміну не тільки у вас, а й у цієї людини. Так що отримуйте свою дозу дофаміну, спілкуючись із коханими, обіймаючи дітей або навіть обмінюючись рукостисканням із колегами.

Вироблення цього гормону здійснює головним мозком (98%) та наднирниками (2%). Кількість синтезованого в організмі нейромедіатора впливає такі функції, як прискорення передачі сигналу між нейронами, вироблення адреналіну та норадреналіну.

Продукти, що стимулюють вироблення дофаміну:

  • Овочі та фрукти: авокадо, банан.
  • Продукти тваринного походження: індичка та курка; сир і сир Рікотта; яйця; свинина; качка.
  • Горіхи та насіння: волоський горіх; мигдаль; мукуна пекуча; кунжут; гарбузове насіння.