Яка частка кори відповідає за смак?

Острівцева частка В острівцевій частці здійснюється обробка больового та температурного сприйняття та, можливо, сприйняття смаку.

Проведений експеримент виявив, що за розпізнавання смаку їжі відповідає частина острівцевої частки головного мозку. Вона формує в людини свідомість і впливає освіту емоцій. – Острівцева частка відповідає за відчуття всередині нашого тіла.

Смак сприймається за допомогою смакових рецепторів. Більшість їх розташована лежить на поверхні мови у структурах, званих смаковими сосочками. Ми відчуваємо солоний, солодкий, гіркий, кислий смак.

Зрозуміло, інформація про смак певної їжі обробляється і на рівні головного мозку: дослідження на тваринах показують, що до так званої «смакової кори» головного мозку входить острівцева частка і передня кришечка (operculum), що прилягає до нижньої лобової звивини.