Перевірка роботи кавоварки. І насамкінець, якщо помел налаштований правильно і кофемашина в порядку, то макуха має бути у вигляді чітко сформованої «таблетки».
Адже за її станом можна оцінити роботу кавомашини, мокру макуху або таблетку, що розвалилася, після приготування кави, як правило, є ознакою несправності. А яка має бути макуха в кавомашині? Ідеальний варіант: злегка волога, що зберігає свою форму, таблетка, яка ламається, а не кришиться.
Отже, наведемо параметри для забезпечення умови приготування класичного еспресо:
- температура рідини у бойлері повинна бути на рівні 87-95 градусів;
- тиск води у ріжку – 8–10 бар;
- тиск помпи – від 15 бар.
Кавомашина Більшість кофемашин самі перемелюють зерна до потрібної консистенції, але в деяких засипається мелена кава. Правильний помел у цьому випадку – дрібний, порошкоподібний («еспресо»). Важливо, щоб кава була однорідною, без вкраплень великих фракцій.