Яка їжа спричиняє тривогу?

Людям, які страждають від панічних атак, рекомендується переглянути раціон і суттєво знизити або повністю виключити продукти, що стимулюють нервову систему:

  • чорний чай;
  • кава;
  • спеції, особливо червоний та чорний перець;
  • спиртні напої.

Основні фактори, які провокують у нас підвищену тривожність: самотність, проблеми на роботі, проблеми у відносинах, здоров'я, оточення та різноманітні конфлікти. Великий вплив також робить наш спосіб життя.

При тривожному розладі рекомендується дієта з низьким вмістом магнію, що провокує появу почуття занепокоєння. Хороші джерела магнію: шпинат, бобові, насіння, цілісні зерна та горіхи. Ще одна група продуктів містить багату антиоксидантами їжу. Мова про яблука, капусту, сливи і спеції – куркуму та імбир.