Американські дослідники дійшли висновку, що запечена риба добре позначається на здоров'ї мозку. При цьому не грає ролі кількість жирних кислот, що містяться в рибі омега-3. … Низька кількість ртуті та багато омега-3 міститься у наступних видах риби:
- скумбрія атлантична,
- сардини,
- лосось,
- форель
Згідно з результатами дослідження, опублікованими в журналі Journal of Epidemiology & Community Health, вживання риби здатне покращити психічне здоров'я як чоловіків, так і жінок, а також знизити ризик розвитку у них депресії.
Рекомендується 2-3 рази на тиждень їсти рибу. Лікар-дієтолог Олександра Разаренова пояснила, як часто для здоров'я варто вживати рибу. За словами фахівця, риба містить у собі омега-3 жирні кислоти, вітаміни D, А, Е, вітаміни групи В, селен, магній, натрій, калій та фосфор.