Яке харчування найкорисніше?

Дуже корисні цілісні продукти, що містять складні вуглеводи: необроблені фрукти та овочі, – а також продукти з цільних злаків, наприклад нешліфований коричневий рис і вівсянка. Неочищені вуглеводи, особливо з фруктів та овочів, надають винятково сприятливий вплив на здоров'я.23 березня. 2023р.

Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.

Пропонуємо до вашої уваги цей список.

  • Зелені овочі Всі види капусти, шпинат, салат, спаржа та інші овочі зеленого кольору містять пігмент хлорофіл, який має цілу низку корисних властивостей. …
  • Авокадо …
  • Яблука …
  • Чорниця та інші ягоди.
  • Бурий рис.
  • Бобові …
  • Горіхи …
  • Червона риба

Всесвітня організація здоров'я вважає, що щоденний раціон має містити п'ять категорій продуктів:

  • овочі та фрукти;
  • джерела білка;
  • молочка;
  • складні вуглеводи;
  • жири чи олії.