Дуже корисні цілісні продукти, що містять складні вуглеводи: необроблені фрукти та овочі, – а також продукти з цільних злаків, наприклад нешліфований коричневий рис і вівсянка. Неочищені вуглеводи, особливо з фруктів та овочів, надають винятково сприятливий вплив на здоров'я.23 березня. 2023р.
Сніданок має становити 25-30% калорійності щоденного раціону, обід – 30-35%, на вечерю має припадати 20-25%. У проміжках між їдою влаштовуйте перекушування: їжте фрукти, салати і нежирні молочні продукти. Основа раціону (близько 2/3) – продукти рослинного походження: овочі, фрукти та зернові.
Пропонуємо до вашої уваги цей список.
- Зелені овочі Всі види капусти, шпинат, салат, спаржа та інші овочі зеленого кольору містять пігмент хлорофіл, який має цілу низку корисних властивостей. …
- Авокадо …
- Яблука …
- Чорниця та інші ягоди.
- Бурий рис.
- Бобові …
- Горіхи …
- Червона риба
Всесвітня організація здоров'я вважає, що щоденний раціон має містити п'ять категорій продуктів:
- овочі та фрукти;
- джерела білка;
- молочка;
- складні вуглеводи;
- жири чи олії.