Яке листя можна збирати на чай?

Тут все залежить від смаку. Але зазвичай до складу трав'яного чаю збирають листя смородини, малини, полуниці

полуниці

Суниця ананасна, або земляника садова, земляника великоплідна (лат. Fragária × ananássa), багаторічна трав'яниста рослина роду Суниця сімейства Рожевих. Fragaria × Grandiflora Ehrh.

https://ua.wikipedia.org › wiki › Суниця_ананасна

, суниці, гілки та листя вишні, м'яту, мелісу, материнку, звіробій, собачу кропиву, ромашку, лист брусниці, валеріану, чебрець та іван-чай.21 черв. 2023р.

10 найкорисніших ароматних трав для приготування корисного та смачного чаю

  • Манжетка
  • Липовий колір
  • М'ята
  • Меліса
  • Шавлія
  • Чебрець, чебрець
  • Календула
  • Розмарин

Про ферментацію трав Ферментація трав допомагає посилити смак, міцність та аромат чаю. Від способу ферментації залежатиме і смак напою. Ферментувати можна трави (кіпрів, звіробій, материнка, кропива, манжетка, лохина, полуниця) та листя дерев (яблуня, вишня, смородина, кизил, айва, черемха, ліщина, слива).

В основі напою мають бути нейтральні трави, такі як звіробій, кропива, іван-чай, ромашка, листя малини, звичайний зелений або чорний чай. Серцем напою зробіть траву, що має яскраво виражений смак: м'яту, чебрець, липовий колір, материнку, шавлія.