Тут все залежить від смаку. Але зазвичай до складу трав'яного чаю збирають листя смородини, малини,
, суниці, гілки та листя вишні, м'яту, мелісу, материнку, звіробій, собачу кропиву, ромашку, лист брусниці, валеріану, чебрець та іван-чай.21 черв. 2023р.
10 найкорисніших ароматних трав для приготування корисного та смачного чаю
- Манжетка
- Липовий колір
- М'ята
- Меліса
- Шавлія
- Чебрець, чебрець
- Календула
- Розмарин
Про ферментацію трав Ферментація трав допомагає посилити смак, міцність та аромат чаю. Від способу ферментації залежатиме і смак напою. Ферментувати можна трави (кіпрів, звіробій, материнка, кропива, манжетка, лохина, полуниця) та листя дерев (яблуня, вишня, смородина, кизил, айва, черемха, ліщина, слива).
В основі напою мають бути нейтральні трави, такі як звіробій, кропива, іван-чай, ромашка, листя малини, звичайний зелений або чорний чай. Серцем напою зробіть траву, що має яскраво виражений смак: м'яту, чебрець, липовий колір, материнку, шавлія.