Які гілки можна заварювати у чай?

10 найкорисніших ароматних трав для приготування корисного та смачного чаю

  • Манжетка
  • Липовий колір
  • М'ята
  • Меліса
  • Шавлія
  • Чебрець, чебрець
  • Календула
  • Розмарин

Такий напій підвищує захисні сили організму, допомагає при серцево-судинних захворюваннях, гастритах, авітамінозі.. Давні греки навіть коней напували настоєм обліпихових гілок, щоб ті були витривалішими. Єдиний мінус чаю обліпихи – це його смак, що нагадує сиру картопля.

Для приготування такого напою прокип'ятіть тонкі гілочки 10-15 хвилин, а потім залиште настоятися на ніч. Перед вживанням процідіть настій, підігрійте, але більше не кип'ятіть і подавайте як чай із цукром чи медом. Для заварки можна використовувати найнесподіваніші і цілком звичні рослини.